Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: pytanie  (Read 327 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pirox

• Fresh Nxter
  • *
    • View Profile
pytanie
« on: December 24, 2013, 02:32:13 PM »
siemka, jak juz udało mi sie odpalić klienta NXT to w jaki sposób moge wydobywać / zdobywać NXT ?

Offline sammrr

• Moderator
  • Fresh Nxter
    • View Profile
Re: pytanie
« Reply #1 on: December 25, 2013, 08:22:13 AM »
trzeba najpierw mieć NXT (można kupić na giełdzie dgex.com), i potem po prostu zostawiać klienta otwarta - NXT jest taki PoS (proof of stake), więc nie ma jakiegoś wykopania (tak jak z bitcoinem)

Offline pirox

• Fresh Nxter
  • *
    • View Profile
« Reply #2 on: December 25, 2013, 09:54:07 AM »
no to kupie tego 1 NXT i co dalej ? on sie mnoży xD

Offline sammrr

• Moderator
  • Fresh Nxter
    • View Profile
« Reply #3 on: December 27, 2013, 02:29:23 AM »
1 NXT nie wystarczy, trzeba mieć o wielu więcej ;)

Offline ahmed

• Fresh Nxter
  • *
    • View Profile
« Reply #4 on: December 27, 2013, 09:59:40 AM »
Witam też jestem nowy właśnie raczkuję  i mam prośbę do kolegi sammrr czy wyjaśnił byś tak na polski chłopski rozum jak to się mnoży i jak to zrobić jedyne co wiem że trzeba mieć już jakieś nxt na koncie i mieć włączonego klienta ale jak byś tak opisał to by następni nowi nie powielali tych pytań ;)

Offline Ebrelus

• Fresh Nxter
  • *
    • View Profile
« Reply #5 on: December 27, 2013, 05:18:30 PM »
Tu możecie dostać pierwsze Nxty  http://nxtra.org/faucet/
Możecie zajrzeć na wątek na reddicie - mi wysłali ze 20 Nxt :)
Możecie zacząć wspierać Nxta tworząc strony, promując go i publikując dowody wsparcia w wątku Nxt Big Giveaway na bitcointalk.com. Może z czasem coś wam rzucą, choć ja nadal czekam i nic...
Coś na start będzie ;)

I najważniejsze to zróbcie sobie baaaardzo długie hasło do waszego konta takie na 30 znaków jak nie więcej - jak najbardziej losowe - litery małe, duże, cyfry, byle nie słownikowe słowa i banalne ciągi cyfr jak 1234 9876...
Wasze hasło jest waszym kluczem do konta, więc słabe oznacza ryzyko jego wyczeszczenia...

Nie liczcie jednak, że coś zgromadzicie z pośredniczenia w transakcjach na waszym kliencie, bo prawdopodobieństwo jest bliskie zeru. Do tego trzeba mieć grube tysiące, a i to na razie niczego nie gwarantuje, bo liczba transakcji nie jest jeszcze gigantyczna.

Lepiej wyjdziecie na obserwacji kursu i zakupie Nxt na dołku i czekaniu na zwyżkę lub grze Nxt-Btc na dgex.com (btc do tego można kupić na bitcurexie, ale nieumiejętną grą można błyskawicznie wszystko stracić, więc radzę uważać - hazard to nie zabawa). Wszyscy wierzą jednak, że Nxt ma szanse zostać jedną z wiodących kryptowalut.
W ogóle rozglądającie się uważnie za nowymi trendami, żeby nie przegapić też innych okazji. Jako Polacy mamy szansę być jednymi z pierwszych w tej gorączce kryptozłota, więc pomagajcie sobie nawzajem i dzielcie informacjami i spostrzeżeniami. Trzeba sobie pomagać.

NXT: 5088922725195239985

Offline Vilv

• Fresh Nxter
  • *
    • View Profile
« Reply #6 on: December 27, 2013, 09:58:05 PM »
Zachecam do poczytania i lajkowania mojego fanpage na facebooku https://www.facebook.com/nxtcoinn w miare mozliwosci bede tam umieszczal rozne wskazowki dotyczace NXT jak rowniez wszelkie newsy z swiata nextcoina. W najblizszym czasie wystartuje polski portal internetowy poswieconym NXT :)
NXT  10986130565454010811

Offline forestjump

• Fresh Nxter
  • *
  • NXTcoin.pl
    • View Profile
    • NXTcoin.pl
« Reply #7 on: December 28, 2013, 01:40:40 AM »
W najblizszym czasie wystartuje polski portal internetowy poswieconym NXT :)
Takowy już istnieje pod adresem: http://nxtcoin.pl w (obecnie) brzydkiej wersji jeśli chodzi o wygląd, ale tak jak wszyscy czekają na 3 stycznia tak i strona czeka ;)

Pozdrawiam
NXT: 11745689457844211766
Thanks for all small gifts :)
nxt

Offline Vilv

• Fresh Nxter
  • *
    • View Profile
« Reply #8 on: December 28, 2013, 10:59:33 AM »
Dodałem nowy wpis z krótką analizą obecnej sytuacji zachęcam do przeczytania i skomentowania
NXT  10986130565454010811

Offline killerw

• Fresh Nxter
  • *
    • View Profile
« Reply #9 on: January 12, 2014, 07:40:37 PM »
gdzie jeszcze można darmowo dostać NXT oprócz tej strony http://nxtra.org/faucet/

?

Offline mruk

• Fresh Nxter
  • *
    • View Profile
« Reply #10 on: January 24, 2014, 05:34:54 PM »
Dołączam się do pytania killerw`a