Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: K jádru pudla - o Nxt vědecky  (Read 303 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nxtberry

• Established Nxter
    • View Profile
Re: K jádru pudla - o Nxt vědecky
« Reply #15 on: January 21, 2014, 03:42:09 AM »
Nxt má být spojením reálnýho světa s počítačovou sítí, které nelze nijak blokovat nebo cenzurovat. Od smsek, přes facebook, po hraní her, tvorbu kryptoměn, směnárnou kryptoměn i směnárnou komodit, hostingem torrentů i tajných marketů, vše nezničitelné, nezakazovatelné. Proto se tomu taky neříká Nxtcoin
Ambice jsou velké, ale já jsem skromnej, takže budu spokojenej, když pojedou špičkově transakce, messaging, exchange a color coiny ;D.
« Last Edit: January 23, 2014, 06:57:02 PM by nxtberry »
NXT:17025067519851009444
If you think NXT is bad then think again

Offline smiles

• Fresh Nxter
  • *
    • View Profile
« Reply #16 on: January 23, 2014, 04:55:25 PM »
Ono v současné době asi víc, už moc udělat nelze. Pouze informovat o tom co je v plánu - realizaci - hotovo.
Jestli jde ještě někde zveřejnit info, že NXT existuje nemám tušení(díky rozdávačce se to objevilo snad všude).
Zbytek lidí k tomu stejně nemá důvěru nebo v tom hledá nepodložené složitosti - bojí se. Prostě si vždy najdou něco co jim brání do NXT investovat.
NXT je jen další logický krok a rozjezd by měl být podstatně rychlejší než u BTC.

V tvorbě dalšího videa(https://nextcoin.org/index.php/topic,3427.0.html) nevidím smysl. Snad jen, že by jsi to popsal natolik jednoduše, že by to lidi co se o cryptocoins nezajímají, pochopili (jak dostat peníze do systému, jak je v případě potřeby vybrat v CZE/EUR, co podstupujou za riziko, jaké to má výhody atd.). K tomu stačí txt a přeložit ho třeba ještě do angličtiny.

Ad https://nextcoin.org/index.php/topic,233.msg32559.html#msg32559
NXT opravdu generuje blok jen pokud je aktivní. Ale PC aspoň u mě běží skoro stále. A když už ne doma, tak v práci. Nevim jestli je hotovej klient na android - tam to může běžet nonstop. Takže mimo svoji běžnou práci tyto přístroje dělají ještě něco navíc - myslim, že zelené je to dost.
POZOR nedoporučuje se mít spuštěnej jeden účet na více PC.

POOL
Tady je jeden z prvních http://nxtpool.com/
Samozřejmě se řešil lidskej element jestli někomu poslat na účet svoje NXT. Mělo by se připravovat to, že svoje NXT pouze zablokuji ve prospěch určitého účtu - poolu, který za všechny dohromady bude generovat bloky. Opět je problém s důvěrou u výplaty, ale aspoň je jistota, že nepřijdu o svoje NXT.

Pokud zadáte špatně heslo při posílání NXT, skončí zde http://87.230.14.1/nxt/nxt.cgi?action=3000&acc=14415628515230067085

NXT 17692448418677438477

Offline salsacz

• Moderator
  • Senior Nxter
    • View Profile
« Reply #17 on: January 23, 2014, 05:33:11 PM »
14415628515230067085 je jen nějaký hackerský vysavač cizích kont ne? Vždycky zanechává nulu
NXT: 15003961341330858247

Offline Breta

• Nxter
  • **
    • View Profile
« Reply #18 on: January 23, 2014, 11:16:42 PM »
Přátelé, už někdo testnul ten POOL? http://nxtpool.com

Aj bych tam poslal své NXT, ale trochu se bojím, aby to nebyl nějaký podfuck.  :-\

Offline nxtberry

• Established Nxter
    • View Profile
« Reply #19 on: January 24, 2014, 12:00:42 AM »
Přátelé, už někdo testnul ten POOL? http://nxtpool.com

Aj bych tam poslal své NXT, ale trochu se bojím, aby to nebyl nějaký podfuck.  :-\
No jak jednou člověk ty NXTy někam pošle, tak je to vždy riziko. Testnul jsem to, mám tam 10k a už mám podíl na forgingu za pár dní 2.9 NXT. Chtělo by to ale o dost větší pool. Tento je jednoduchej a transparentní, což mi vyhovuje. Ten provozovatel (Dervish) se zdá být v pořádku, ale riziko je to vždycky, může mu to někdo cíleně vybrat nebo upadne do pokušení a vybere to jednou sám. Se vzrůstající distribucí NXT bude určitě poptávka po NXT poolech, ale je potřeba nějak vyřešit důvěryhodnost, pojistky a záruky.
NXT:17025067519851009444
If you think NXT is bad then think again

Offline salsacz

• Moderator
  • Senior Nxter
    • View Profile
« Reply #20 on: January 24, 2014, 02:22:45 AM »
anebo počkat, až to pojede přes nově spuštěné funkce bezpečně
NXT: 15003961341330858247

Offline msviba

• Fresh Nxter
  • *
    • View Profile
« Reply #21 on: February 03, 2014, 05:42:17 PM »
Kdyz si to tak zpetne ctu, tak se zde resi nekolik veci:
  • puvod NXT
  • rozdavacka
  • pool
  • kradeze nxt
  • aliasy

Dalo by se to prelozit do techto bodu:
  • muzu investovat a nebo ma nekdo nahrabano a ceka na pump?
  • da mi nekdo NXT jen tak za nic?
  • jak bych mohl ziskat svepomoci nejake NXT a neutratit ani korunu?
  • co takhle zkusit nejake fraze a nekomu vysat konto?
  • dalo by se nekoho vydirat na aliasech?

Mozna jsem pesimista, ale tohle vsechno nasvedcuje tomu, ze ma NXT pouze spekulativni zamer. Az se zacnne premyslet nad otazkama typu "Dal by se NXT pouzit jako ochrana proti spamu (captcha)?" nebo "Jak platit za parkovani pomoci NXT", tak to zacne mit cele smysl :).

Offline fiala

• Nxter
  • **
    • View Profile
« Reply #22 on: February 03, 2014, 09:25:47 PM »
Souhlas, po delsi dobe na foru, pac uz nejsem majitelem ani 1NXT a uz nebudu.

Zavani to pruserem a jednou budou vsici koukam, az najdou svoje ucty prazdny.

Nechci tady strasit, je to jen muj nazor a ignorujte me.

Offline Nxt689

• Fresh Nxter
  • *
    • View Profile
« Reply #23 on: February 11, 2014, 06:10:39 PM »
Prosím SALSUCZ , aby nadhodil nebo dal příspěvek plánovačům (omlouvám se, neumím anglicky) o implementaci 2FA resp. xFA pro běžné uživatele. Zda toho uživatelé pak využijí, či nikoliv ponechte na nich (proto MOŽNOST nastavení).  Může to být i drobně zpoplatněno.  Vysvětlení je v mém příspěvku ve vláknu : Průser jak mraky, ať se neopisuji.... Jedná se o důvěru a ochranu majetku, protože běžný uživatel si nikdy 100% nezabezpečí počítač proti kompromitaci resp. to nikdo.  Díky.